Voetbabbel Forum

Weg met die schulden! (6)
Wat is er leuker dan een avondje Champions League kijken? Biertje en zak chips erbij en genieten maar! Maar wat zou het leuker zijn als het er ietsjes eerlijker aan toe zou gaan. Nederlandse clubs die een relatief nette financiële huishouding hebben, zoals PSV en Ajax, kunnen nooit meer op een eerlijke wijze de concurrentiestrijd aangaan met Europese Clubs…

Als clubs als Real Madrid steeds meer geld bij kunnen lenen, terwijl ze al diep in het rood staan, is het niet verwonderlijk dat zij de beste en duurste spelers van de wereld hebben en op die manier keer op keer bekers en schalen mee naar huis nemen.

De belangenvereniging voor Europese voetbalclubs (ECA) wil hard optreden tegen clubs met schulden. Deze krijgen in de toekomst mogelijk geen prijzengeld meer uitgekeerd. Ook het opleggen van een transferverbod voor clubs met een grote schuldenlast behoort tot de mogelijkheden. De EUFA speelt verder met de gedachte om clubs die de financiële regels overtreden, uit te sluiten van deelname aan de Europese toernooien.

Vind jij ook dat er wat gedaan moet worden aan de oneerlijke concurrentie en wat vind jij dat er aan gedaan moet worden?

TOP 10 CLUBS MET HOOGSTE SCHULD
1. Real Madrid - €401.4m
2. Barcelona- €365.9m
3. Manchester United- €327.0m
4. Bayern Munchen- €289.5m
5. Arsenal- €263.0m
6. Chelsea- €242.3m
7. Liverpool- €217.0m
8. Juventus- €203.2m
9. Internazionale- €196.5m
10. AC Milan- €196.5mJe dient ingelogd te zijn om een bericht te kunnen plaatsen
afcajaxforever  7 oktober 2011Reageer op afcajaxforever 
dan moeten ze ook direct die salarisen maar even inkorten, als sommige spelers al meer dan 200.000 euro in één week verdienen ja waar praten we dan over. voetbal moet weer zijn zoals het was laat ze er maar een baantje bij gaan zoeken. Maar ja als je deze top 10 niet meer in de voetballerij tegen komt heb je ook geen mooi voetbal meer.

staafoman  9 oktober 2011Reageer op staafoman 
Ze hebben het wel over Financial fairplay bij de Uefa , maar daarbij word er puur en alleen gekeken naar het huishoudboekje over een aantal jaren niet naar de schulden last (zoals boven vermeldde lijstje) , maar ja denkten jullie nou echt dat de UEFA een Champions League / Europa League wil met (bijna) alleen maar Sub Toppers / wannabee clubs met heel veel poen (Chelsea / Man. City / Anzhi Makhachkala enz.)en zonder "toppers" in boven genoemde lijst. laat de UEFA maar beginnen met echte financial fair play met daarboven op het 6 + 5 systeem (van mij part het 7 + 4 systeem)want dan gaan de nederlandse clubs Europa regeren met Ajax voorop en Feyenoord als hele goeie runner-up. Want dat zijn toch met afstand de twee clubs met de beste opleidingen.

staafoman  9 oktober 2011Reageer op staafoman 
Kijk maar wat er de laatste jaren alleen al bij Feyenoord uit de opleiding is weg gekocht door de rijke clubs uit Engeland (allemaal spelertjes van 15 / 16 jaar waarvan de familie Pond tekens in hun ogen hebben) en die clubs maar kopen op dat de eventuele tegenstander ze niet heb.

painter  11 oktober 2011Reageer op painter 
gewoon niet meer kijken dan worden de heren
vanzelf waker, want wie kijkt werkt hier aan mee.

  21 oktober 2011Reageer op FC K3 
 Alleen naar de schulden kijken heeft geen zin. Als de club kan voldoen aan de financiele verplichtingen, zoals aflossing en rente, wat is er dan mis met schulden? Iedereen die een eigen huis heeft met hypotheek en deze keurig aflost, heeft toch ook geen problemen?

Het probleem ligt bij de verschillende regels in de verschillende landen. In Nederland is er een streng beleid van de KNVB, waarbij de clubs niet mogen investeren als de club meer uitgeven dan inkomsten hebben. Andere landen hebben hele andere of geen regels op dit gebied. Dus er ontstaat een ongelijke situatie.

Het plan van Platini om clubs te dwingen niet meer uit te geven dan de inkomsten is op zich uitstekend. Alleen de vraag is nu hoe controleer je dat? De meeste bestuurders kun je niet op hun blauwe ogen geloven. Op deze manier zullen de geldstromen buiten de begroting floreren en moeilijk te traceren zijn. Het is niet de ultieme oplossing, maar het maakt de voetbalwereld wel iets eerlijker en opener. Met al die arabische sjeiks en russische patsers is de voetbalwereld er niet beter op geworden.

Misschien dat RKC dan eens een keer de Champions League kan winnen ;) Ondertussen droom ik door ...

meikowintnooit  30 oktober 2011Reageer op meikowintnooit 
 Vroeger had je de europa-cup 1 waar alleen kampioenen speelden, de europa-cup 2 met alleen beker winnaars en de rest speelde in de europa-cup3. Sinds de UEFA alles verandert heeft heeft het grote geld zijn intrede gedaan. Het resultaat? Dat staat hier boven prachtig vermeld. Vanaf toen hebben kleinere landen zoals Nederland geen enkele kans meer om die beker met grote oren te winnen. De laatste club die iets won in Europa was Feyenoord. Zij hadden heel veel geluk. Realistisch gezien kun je als Nederlandse club 3e worden in de poule van de champions league als je geluk hebt met de loting. Ajax zie ik dit jaar ook 3e worden. Wees blij in de europa league hebben Nederlandse clubs meer te zoeken. Kijk maar naar AZ, Twente en PSV. Zij moeten een ronde verder kunnen komen. Weet je wat het rare is? Ja, precies ze hadden geluk bij de loting...! UEFA? Wat is dat toch een goeie organisatie! Wie wordt er eens wakker en verlost de grijze heren uit hun positie!!


Je dient ingelogd te zijn om een bericht te kunnen plaatsen